Simon, de buurjongen van Jezus

boek-simonOp 28 maart 2013 is het nieuwe boek, Simon de buurjongen van Jezus, van TVF International Books verschenen. Auteurs Cees Baan en Rik Felderhof schreven een nieuwe kinderbijbel in hedendaagse taal. De hartverwarmende illustraties van de bekende illustratrice Willeke Brouwer brengen het verhaal tot leven.

Simon de buurjongen van Jezus
Je moet het maar durven. Het verhaal van Jezus wordt verteld door de ogen van zijn buurjongen Simon. De brutale Simon is de beste vriend van Jezus en trouwt met zijn zusje Miriam. Het verhaal begint in de periode dat de jongens acht jaar zijn. En eindigt met het Paasfeest. Na zijn dood aan het kruis, staat Jezus (als eerste en enige in de wereldgeschiedenis) op uit de dood. Hij ontmoet zijn vrienden, eet en drinkt met hen. En kort voor zijn laatste reis naar 'de hemel' spreekt hij nog één keer met Simon. De twee vrienden maken een bijzondere afspraak!

Dit 'vijfde evangelie' is toegankelijk gemaakt voor kinderen met speelse leer- en doe-opdrachten. Ze worden geprikkeld tot nadenken en acties. Bijvoorbeeld: 'Zijn er situaties waarin je mag liegen? Ben je tevreden met jezelf? Ontwerp een tempel, een kerk, een speciale woning voor Jezus.'

'Het sterke van dit boek is dat het niet alleen kinderen, maar ook volwassenen aanzet tot nadenken.'

illustratie: Willeke Brouwer